Aktivitets tilbud

Vi arbejder hovedsagelig i små grupper og èn medarbejder, men vælger også nogle gange at være to medarbejdere og en større gruppe brugere sammen. Du har mulighed for at arbejde med noget du er god til, men også aktiviteter der er nye og udfordrende. De unge har mulighed for at vælge sig på et hold som kører i en periode på 12 mdr. De hold man kan vælge imellem er f.eks : flere kreative hold, ude-hold, ridehold, pedel/IT/musik og kantinehold.

På Møllegården har vi islandske hest, og mange andre dyr, så som geder, grise, høns og fugle .
I vores dejlige have dyrker vi økologiske grøntsager. Det giver en god forståelse for helheden, fra jord til bord, når vi siden hen sylter og henkoger, tilbereder og nyder råvarerne.

På Møllegården har vi flere kreative værksteder.
I keramikken arbejder vi med ler, som er et spændende materiale. Du bliver inspireret til at lave mange forskellige former, og kun din fantasi sætter grænserne.
I glasværkstedet handler det meget om farvesammensætning, og finde ud af hvordan glas kan smeltes sammen til en figur, eller måske støbe materialet i forskellige forme. Vi brænder selv alle de flotte ting, vi laver.
Når vi arbejder med billedkunst, udtrykker vi os i farver og stemninger. Meget af vores inspiration får vi fra naturen. Vi tager ofte ud og maler, og oplever naturens lys og farver.
Ride holdet arbejder med ridning på forskellig niveauer. Nogle ryttere starter med at blive trukket rundt. Andre har gået til ridning tidligere, og kan derfor magte at ride i tempo enten i vores ridehal, på vores udendørs bane, eller komme med på en dejlig tur i Hallund Skov, som støder lige op til Møllegården.

På et af vores andre værksteder arbejder vi med træ og metal - saver, sliber, maler og svejser. På dette hold har vi også ind imellem vedligeholdsopgaver at tage os af.
Musikken har meget høj prioritet. Vi har vores eget rockband, og tager ud og spiller forskellige steder. Det lyder rigtig godt, når vi alle har øvet os.
Hver fredag tager vi i svømme- og idrætshallen. Det giver mulighed for fysisk udfoldelse, og er en god fælles afslutning på en aktiv uge.

På Møllegården gør vi gerne brug af gæstelærer, der kan inspirere, og være med til at lave nogle spændende ting, som vi ikke på forhånd har det store kendskab til - eller ting, som vi før har prøvet i lille målestok, men som vi synes kunne være spændende at udforske endnu mere.

Møllegården skal hele tiden være et trygt sted at være - et sted hvor brugere og medarbejdere får mulighed for at prøve spændende udfoldelser, samt udvikle og vedligeholde funktioner og færdigheder.